Te for en tur

I dag har vi kjøpt togbilletter videre sørover til Kerala. Vi drar på tirsdag! På ettermiddagen i dag tok jeg meg en rusletur nordover langs stranda, jeg trengte ikke gå langt før jeg kom til denne lille «fiskerlandsbyen». En klynge med provisoriske hus laget av papp, plast og annet tilfeldig valgt materiale. Stor kontrast fra turistområdet jeg bor i bare 10 minutter borte. Jeg kommer i prat med en ung kvinne som ber meg inn for å se ting hun har å selge. Hun viser fram litt smykker, penner og slikt. Og jeg kjøper noen småting av henne. Jeg får te og se meg rundt, det er tydelig slumstandard på bebyggelsen. Prima Madonna, som den unge kvinnen heter, viser meg hjemmet sitt, som er uten strøm og vann, bare en enkel seng og litt kjøkkenutstyr. Men hun smiler mye, og sier hun er lykkelig. Mennene her drar på fiske eller jobber som bygningsarbeidere, kvinnene tar seg av hjem og barn, og selger litt småting til turistene. Men hun forteller at de ikke har lov å selge på stranden. Et hyggelig møte i Goa, før jeg går lover jeg dem å bringe kopier av bildene om jeg kommer tilbake.