Tromsø er en by med et fantastisk og variert uteliv. Blant mangfoldet av festivaler finnes det en filmfestival i januar som er veletablert og publikumsvennlig. Folkene bak TIFF arrangerer også en litt smalere, men likefullt helt fantastisk stumfilmfestival på høsten. Og denne fikk jeg lov å fotografere og være en liten del av.

Det var ni forestillinger fra onsdag til lørdag, med film der noen spilte musikk til, live som det heter. Alt fra symfonisk musikk til Chaplin, til beatboxing og lydsampling til et bildeshow av Tromsdalstinden. Rock og klassisk pianomusikk kunne man også få med seg. Jeg ville neppe gått på alt som privatperson, men når jeg først var på plass lot jeg meg fascinere av kreativiteten som oppstår når ulike sjangre og artister møtes. Det er bare nydelig.

Rent fotomessig var det en utfordring i å ta bilder. Helst skulle jeg være lydløs og usynlig for publikum, deretter skulle jeg ta bilder av musikere som gjerne sto i stummende mørke, bare opplyst av litt refleksjon fra kinolerretet. Det krevde sitt, men jeg tror jeg kom bra fra det. Litt planlegging, et kamera som takler mørke motiver, rett plassering og litt etterbehandling så ble det til slutt greit.

Jeg har vært på festivalen før, men kommer garantert til å dra flere ganger!