Som frilansfotograf tar jeg bilder etter bestillinger fra en oppdragsgiver, det skal gjerne stå til en sak eller illustrere noe bestemt. Det er en kjempefin jobb og jeg får gjøre mye forskjellig. Innimellom må man likevel gjøre noe som ikke er låst i rammene og ufordre seg selv litt.

Jeg ønsket å gjøre noe som var mer maskulint og røft og som utfordra meg litt med hensyn til sted og utstyr. Vi lever i en verden som dyrker skjønnhet, dialog og likestilte mennesker. Men det finnes likevel en kraft i oss menn som stikker dypere, som er blitt til gjennom lang evolusjon og kulturell utvikling. Det var litt av denne råskapen jeg var ute etter, langt fra kontorpulten og kaffebarene. Jeg fant en ung mann med litt av denne råskapen, riktignok tynn, men med en atletisk og veltrent kroppsholdning.

Jeg måtte finne et egnet sted i skogen der dette kunne passe, likevel nært nok til å få inn utstyr. Tauet fant jeg da jeg var på Skjervøy på en jobb, hos Mørenot Skjervøy lot de meg få kassert tau tidlig i sommer. Så gikk tiden til andre ting, men i høst var vi i gang og fikk samla oss til dyst, modellen, assistent, lysutstyr, røykmaskin og alt. Forresten måtte vi ringe brannvesenet da røyken gikk over nærmeste vei og bilene begynte å bremse ned, men det gikk seg til.

Vel, det er nå ett av flere bilder, og jeg skal prøve å få ut et par til framover.