Siden torsdag har jeg vært i Oslo. Jeg ble oppringt for et par uker siden av redaktøren i Fagbladet, og hun (Kirsti Knudsen) sa at jeg måtte komme ned til Oslo 26. juni for å være med på den årlige utdelingen av «Fagpresseprisen». De hadde sent inn reportasjen min fra India som du kan se her: http://frifoto.no/?p=1341
Jeg måtte love å holde det helt hemmelig, men altså komme meg ned til Oslo. Her er jeg nå, og fikk akkurat utdelt den høyeste utmerkelsen for fotografi, «Fagpressens Fotopris».
Det er helt utrolig, og jeg er utrolig ydmyk og stolt. Det er tross alt 230 medlemsblader i fagpressen. Jeg ble utrolig imponert over hvordan Fagbladet brukte bildene over seks sider, og lot dem stå på egne premisser. Det var ikke sjenerende grafikk, prangende overskrifter eller andre uvesentligheter. Det var en fotoreportasje der bildene sto for innholdet. Utrolig tilfredsstillende for en fotograf, og det attpåtil på glansa papir med et opplag på 315.000.
Jeg dro altså til India i mars i fjor, og leverte en reportasje fra verdens største utendørs vaskeri. Et herlig skue der vannet sprutet fra arbeidere som slo klesvasken mot oppmurte kanter, på et sted der de også bodde, vasket seg, pusset tenner og levde sin hverdag. At man kan komme seg vekk fra sine egne gater og skildre hverdag fjernt fra sitt eget, er noe som gir perspektiv på livet. Jeg er utrolig stolt! Takk til Fagbladet (se fagbladet.no) og til juryen!