Kosetur i brakkvann

Etter Goa ble det en 14 timers togtur til Kochi i Kerala. På toget kom vi i prat med en tannlege fra området. Og siden vi var så hjelpeløst planløse for hvordan og hvor vi skulle skaffe oss tur med elvebåt som Kerala er så kjent for, hjalp han oss med det hele. Han ringte sin kamerat Sony (høres ut som et mafianavn..) Vi tok en taxi til Alleppey og fikk en egen husbåt til 600 kroner. Mannskapet dro ut for å handle mat, og Knut-Bjørnar for å kjøpe øl. Båten var sikkert 15 meter lang og hadde eget soverom med aircondition og bad, foran kunne vi sitte på en balkong og se utover. Vi la fra kai og dro ut langs kanalene i Kerala. 

Det hele kalles Backwaters og man ferdes langs genuint landskap av bønder og fiskere; ganske fascinerende å se livet som leves så tett på naturen. Etter en stund er lunsjen ferdig, som egentlig er en fullverdig middag med stekt elvefisk med ris og diverse indisk tilbehør. Deilig mat (middagen består av samme maten, så det var litt skuffende). På ettermiddagen legger båten til for kvelden, og vi tilbys en tur på enda mindre kanaler av en lokal herremann, noe vi takker ja til. Han staker båten mellom folk som vasker klær og tette busker. Svært spesielt. 

Når kvelden kommer drikker vi et par øl og går til ro. Neste morgen er det på han igjen med frokost før vi kjører et stykke til og turen ender der den starta. Tannlegen Paul som hjalp oss fortalte at for folk i Kerala har en viktig inntektskilde vært sønner og døtre som bor utenlands og sender penger hjem, men at turismen nå seiler opp som svært viktig industri. Båtene som går rundt er dekt av bambus og faller naturlig inn i landsskapet, og mange av de som jobber på båtene er fra området, så håper og tror vi har bidratt til noe positivt ved å legge igjen noen kroner her. Vi koste oss nå i alle fall.