Det var tåke i Tromsø i dag. Det gir stengt flyplass, men også en helt spesiell atmosfære i byen, og muligheter til å fotografere landskap og by med en egen stemning. Med tåke får man en svær hvit studiobakgrunn, og det kan utnyttes til å ta bilder uten rotete bakgrunner og med høyere kontrast. Fargene blir også dusere i tåke.

Siden jeg ikke hadde oppdrag tok jeg meg en liten tur med kamera langs sundet i Tromsø. Jeg ser kanskje spesielt etter folk eller noe som gir en ekstra dimensjon til bildet og det fant jeg i denne fiskeren. Klokka var 09 og den asiatiske mannen sto på bryggekanten og fisket, så konsentrert at han ikke merker at jeg står bak og tar bilder. Jeg trykker utløseren og får en liten fangst jeg også. Fotografering kan være en fin måte å komme i kontakt med folk på, så jeg prøver å slå av en prat. Men fiskeren snakker hverken norsk eller engelsk, så det blir med noen nikk og smil. Men det er jo også noe!

 

Taake_fisker-1848

Taake_fisker-1857Taake_fisker-1856