I dag skal jeg være aldri så lite samfunnskritisk, og ikke til hvilken som helst sak. Jeg hadde kameraet over skuldra da jeg dro til byen og skulle overvære denne festdagen for landet vårt, 17. mai. Og det var kjempekoselig og god stemning, det var ikke det. Men det slo meg raskt hvor forsøpla dagen er blitt av disse heliumsballongene som stiger opp fra enhver barnevogn eller barnehand. Eller egentlig så jeg mange som foreldrene bar disse, trolig fordi barna var gått leie og heller ville ha sukkerspinn.

Her har man altså staset seg opp i sine fineste festklær, bunader og folkedrakter. Vi skal feire vår uavhengighet og er en tradisjon vi har hatt siden 1829. Og det er ikke det at jeg liker at det er noen ballonger i sving på barnehender, men nå har det tatt av i størrelser og fargevariasjoner og ikke minst i mengde ballonger at jeg synes det visuelt er for prangende på en ellers fin dag! Her svaier i været ikke bare flaggene, men også disneyfigurer, motorsykler, pirater, gorillaer, prinsesser og andre enhjørninger vi ikke så lett ser har sammenheng med vår fering av nasjonaldagen.

Hva kan man gjøre? Jeg er for at folk velger selv, og at man tenker over om det egentlig er nødvendig at barnet sitt får denne svært dyre og egentlig meningsløse aktiviteten i hende. Kanskje neste år at man ser bunaden først og ikke en svær Mikke Mus i plast. Selv om det ga meg noen morsomme bilder da! Hva mener du?